Tervetuloa Toivon taitojen verkkokurssille!

Toivon taitojen verkkokurssin materiaalit tutustuttavat sinut ympäristötunteisiin, tunne- ja vaikuttamistaitoihin sekä hyvinvointitaitoihin. Kurssista ei voi enää saada suoritusmerkintää, mutta voit tutustua kaikkiin kurssimateriaaleihin omaehtoisesti ja itsellesi parhaalta tuntuvalla tavalla.

Kuva: Nick Page / Unsplash

1) Taustatietoa kurssista

  • Kurssimateriaali on suunnattu kaikille ympäristötunteista sekä tunne- ja vaikuttamistaidoista kiinnostuneille. Erityisesti se hyödyttää nuorten kanssa työskenteleviä opettajia, nuorisotyöntekijöitä, järjestöväkeä ja muita kasvattajia. 
  • Kurssimateriaalit on toteuttanut Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry. Käytännön toteutuksesta vastasi liiton ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari. Verkkokurssi on koottu ja julkaistu Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella.
  • Kurssimateriaalit on koottu ja sovellettu useiden BMOL:in viime vuosien hankkeiden materiaaleista. Pääosa materiaaleista on tuotettu Opetushallituksen rahoittamassa Toivon taitoja opettajille -koulutushankkeessa sekä Ulkoministeriön tukemassa Toivoa ja toimintaa -hankkeessa. Mukana on materiaaleja myös Opettajana viheliäisten ongelmien maailmassa ja Me tulevaisuudentekijät. Ratkaisuja keke-opetuksen haasteisiin -hankkeista, joita rahoitti Opetushallitus.
  • Kurssin varsinainen suoritusaika päättyi tammikuussa 2024. Tällä hetkellä et voi saada kurssista kurssisuoritusta, mutta voit tutustua kurssimateriaaleihin vapaasti ja käyttää niitä itsellesi parhaiten sopivalla tavalla.

2) Kurssin sisällöt

Kurssimateriaali koostuu 12 eri kokoisesta osiosta. Jokaisessa osiossa on videoluento, tehtäviä aiheen käsittelyyn sekä lisätietoa aiheesta. Osiosta riippuen videoluento voi olla lyhyempi tai pidempi ja tehtäviä sekä lisätietolinkkejä enemmän tai vähemmän.

Osaamisesi toivon taidoista syvenee osio osiolta tutustuessasi materiaaleihin järjestyksessä. Voit kuitenkin käydä materiaaleja läpi missä vain järjestyksessä. 

Alta näet kunkin osion teeman. Pääset osioon sen otsikkoa (linkkiä) klikkaamalla.

3) Yhteystiedot

Jos tarvitset lisätietoa kurssimateriaaleista tai niiden käytöstä, voit olla yhteydessä kurssikoordinaattori Pinjaan: pinja.sipari___at___bmol.fi. 

Antoisia hetkiä kurssimateriaalien parissa!

Siirry ensimmäiseen osioon >>>