Kuvia kestävästä kehityksestä

Kestävän kehityksen kysymykset liittyvät ihmisten arkeen: asumiseen, liikkumiseen, ruokaan, kuluttamiseen ja ihmissuhteisiin eri puolella maailmaa. Alle on kerätty kokoelma erilaisia valokuvia, joihin kestävän kehityksen kysymykset liittyvät tavalla tai toisella. Voit hyödyntää kuvagalleriaa valitsemallasi tavalla, esimerkiksi sivun lopusta löytyvässä tehtävässä. Alla oleva videoklippi sopii tehtävälle erinomaiseksi johdannoksi!

KESTÄVÄ KEHITYS KUVISSA JA UUTISISSA

Globaalikasvatuksen asiantuntija Eeva Kemppainen pohtii tällä videolla sitä, miten kestävä kehitys liittyy arkisiin asioihin, uutisiin ja muuhun päivittäin näkemäämme kuvamateriaaliin. 

KESTÄVÄN KEHITYKSEN KUVAGALLERIA

Huom! Saat kuvagallerian kuvat suuremmaksi kuvaa klikkaamalla.

OHJE TEHTÄVÄÄN

Valitse kuvagalleriasta yksi sinua kiinnostava tai miellyttävä kuva. Pohdi sitten, mihin kestävän kehityksen tavoitteisiin kuva liittyy. Kestävän kehityksen tavoitteet löytyvät kuvasta tästä alta. Kirjoita itsellesi muistiin ainakin 3 tavoitetta. Tarvitset tehtävän toteuttamiseen n. 10 min.  

KESTÄVÄN KEHITYKSEN TAVOITTEET:

ESIMERKKI

Kuva: jaikishan patel / Unsplash

Kaikilla maailman lapsilla on oikeus koulutukseen iästä, sukupuolesta, etnisyydestä, perheen tulotasosta ym. tekijöistä riippumatta. Koulussa opitaan elintärkeitä tietoja, taitoja ja arvoja, joiden avulla ihminen voi hankkia jatkokoulutuksen ja töitä, osallistua yhteiskunnassa sekä edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Tämä kuva liittyy mm. hyvinvoinnin, koulutuksen ja tasa-arvon kehitystavoitteisiin 3, 4 ja 5.


Lisää blogissa

Päätöswebinaari: Toivon taidot kestävyyskasvatuksessa

Biologian ja maantieteen opettajien liitto on käsitellyt viime vuosina useissa hankkeissaan toivoa ja toivon taitoja, eli tunne- ja vaikuttamistaitoja kestävyyskasvatuksessa. ...

Näin suunnittelet työpajan tai opetuskokonaisuuden toivon taidoista

Toivon kaipuu nousee esiin usein, kun puhutaan kestävästä kehityksestä ja siihen liittyvistä haasteista. Moni opettaja ja kasvattaja pohtii miten lohduttaa ...