Kuvia kestävästä kehityksestä

Kestävän kehityksen kysymykset liittyvät ihmisten arkeen: asumiseen, liikkumiseen, ruokaan, kuluttamiseen ja ihmissuhteisiin eri puolella maailmaa. Alle on kerätty kokoelma erilaisia valokuvia, joihin kestävän kehityksen kysymykset liittyvät tavalla tai toisella. Voit hyödyntää kuvagalleriaa valitsemallasi tavalla, esimerkiksi sivun lopusta löytyvässä tehtävässä. Alla oleva videoklippi sopii tehtävälle erinomaiseksi johdannoksi!

KESTÄVÄ KEHITYS KUVISSA JA UUTISISSA

Globaalikasvatuksen asiantuntija Eeva Kemppainen pohtii tällä videolla sitä, miten kestävä kehitys liittyy arkisiin asioihin, uutisiin ja muuhun päivittäin näkemäämme kuvamateriaaliin. 

KESTÄVÄN KEHITYKSEN KUVAGALLERIA

Huom! Saat kuvagallerian kuvat suuremmaksi kuvaa klikkaamalla.

OHJE TEHTÄVÄÄN

Valitse kuvagalleriasta yksi sinua kiinnostava tai miellyttävä kuva. Pohdi sitten, mihin kestävän kehityksen tavoitteisiin kuva liittyy. Kestävän kehityksen tavoitteet löytyvät kuvasta tästä alta. Kirjoita itsellesi muistiin ainakin 3 tavoitetta. Tarvitset tehtävän toteuttamiseen n. 10 min.  

KESTÄVÄN KEHITYKSEN TAVOITTEET:

ESIMERKKI

Kuva: jaikishan patel / Unsplash

Kaikilla maailman lapsilla on oikeus koulutukseen iästä, sukupuolesta, etnisyydestä, perheen tulotasosta ym. tekijöistä riippumatta. Koulussa opitaan elintärkeitä tietoja, taitoja ja arvoja, joiden avulla ihminen voi hankkia jatkokoulutuksen ja töitä, osallistua yhteiskunnassa sekä edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Tämä kuva liittyy mm. hyvinvoinnin, koulutuksen ja tasa-arvon kehitystavoitteisiin 3, 4 ja 5.


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Tule mukaan suunnittelemaan entistä parempaa kestävän kehityksen kasvatusta!

Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hankkeessa kootaan ja julkaistaan tänä vuonna iso määrä kestävän kehityksen kasvatukseen soveltuvaa ...