Hanke

Toivoa ja toimintaa -hanketta toteuttaa Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry ulkoministeriön viestintä ja globaalikasvatustuella vuosina 2019-2022. Hankekumppaneina ovat Suomen Rauhanpuolustajat ja Voima-lehti. Käytännön toteutuksesta vastaavat ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari, globaalikasvatuksen asiantuntija Eeva Kemppainen ja rauhankasvatuksen asiantuntija Hanna Niittymäki. Hankkeen alussa mukana oli myös dosentti, tietokirjailija Panu Pihkala

Syksyllä 2022 hankkeessa julkaistiin neljä uutta tehtäväpakettia, joiden aiheina ovat maailmankauppa, ilmastonmuutos, tasa-arvo ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Tehtäväpakettien suunnittelussa oli mukana eri oppiaineiden opettajien asiantuntijaryhmä, johon kuuluivat Paula Degerman (ai), Minttu Virkki (ko), Eero Hytönen (fy) ja Janne Riehunkangas (bige).

Hankkeessa käsittelyssä ovat sekä ilmastoahdistuksen kaltaiset ympäristötunteet että koulun mahdollisuudet auttaa nuoria kasvamaan maailmankansalaisiksi, jotka toimivat aktiivisesti ympäristön ja toisten ihmisten puolesta. Hankkeessa tarkastellaan koko kestävän kehityksen kysymysten laajaa palettia, jotta jokainen nuori voi löytää itseään kiinnostavia asioita, joiden puolesta toimia.

Vuonna 2022 järjestämme opettajankoulutuksia, teemme oppimateriaaleja ja julkaisemme juttusarjaa kestävästä kehityksestä.
– Syksyn 2022 koulutuksista voit lukea lisää täältä. Lisäksi järjestämme tilauskoulutuksia kouluille.
– Voima-lehti julkaisee hankkeen osana yhden lehtiartikkelin kustakin kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteesta vuosien 2021-22 aikana. Tutustu juttuihin täällä.
– Täältä voit tilata sähköpostiisi Toivoa ja toimintaideoita -viestin, jossa kerromme uusista koulutuksista ja opetusmateriaaleista sekä vinkkejä sivustomme aarreaitasta.

Meihin saa mielellään olla yhteydessä! Voit lähettää viestiä joko Pinjalle (pinja.sipari at bmol.fi) tai Eevalle (eeva.kemppainen at bmol.fi).

¨