UUSI KOULUTUS: Intoa ja ideoita kestävän kehityksen opetukseen!

Kuva: Peggy Anke / Unsplash

Syyskuun alussa 2022 Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry julkaisi monipuolisen kattauksen upouusia videoita ja tehtäviä kestävän kehityksen opetukseen. Syys-lokakuussa järjestämme kahdeksan koulutusta opettajille ja muille nuorten parissa työskenteleville aikuisille.

Koulutuksissa pääset tutustumaan uusiin tehtäväpaketteihimme, suunnittelemaan niiden hyödyntämistä omassa työssäsi ja jakamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa. Saat roppakaupalla uusia ideoita ja neljä laadukasta tehtäväpakettia eri kestävän kehityksen teemoista.

Tehtäväpakettien ja koulutuksen tarkempina teemoina ovat maailmankauppa, sukupuolten tasa-arvo, ilmastonmuutos sekä demokratia ja yhteiskunnassa vaikuttaminen. Tehtäväpaketit julkaistaan Toivoa ja toimintaa -sivustolla, ja kaikkia teemoja lähestytään tiedon, vaikuttamisen ja tunnetaitojen kautta. 

Tehtäviä on suunniteltu yhteistyössä biologian, maatieteen, äidinkielen ja kirjallisuuden, fysiikan ja kotitalouden opettajien kanssa, joten ne soveltuvat sekä useiden eri oppiaineiden kursseille että monialaiseen oppimiseen. Materiaaleja voi hyvin soveltaa myös mm. nuorten vapaa-ajan toimintaan.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat yläkoulun ja toisen asteen opettajat sekä muut nuorten parissa työskentelevät aikuiset. Kouluttajina toimivat ympäristö- ja globaalikasvatuksen asiantuntijat Eeva Kemppainen ja Pinja Sipari.

Saimme jo ensimmäisestä koulutuksestamme upeaa palautetta:

“Hieno koulutuskokonaisuus!”

“Kiitos innostavasta ja mukavasta ilmapiiristä sekä sopivasta rytmityksestä toiminnallisuuden ja kuuntelemisen välillä!”

“Otan ehdottomasti materiaalit käyttöön opetustyöhöni!”

“Koulutuksen vetäjät olivat loistavia ja meillä oli onnistunut päivä. Nyt takaisin työmaalle intoa täynnä!”

Ilmaisia koulutuksia järjestetään syys-lokakuussa 2022 verkossa ja lähikoulutuksina. Jokaisessa koulutuksessa käsitellään kaikkia neljää teemaa. Koulutukset järjestetään klo 10-16. Lämpimästi tervetuloa mukaan sinulle sopivaan koulutuspäivään! 

Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla alta haluamaasi koulutuspäivää:

Koulutukset ja tehtäväpaketit tuotetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

Lisätietoja: Pinja Sipari, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry, pinja.sipari at bmol.fi


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...