Tutustu nyt upouusiin tehtäväpaketteihin kestävästä kehityksestä ja tule mukaan koulutukseen!

Toivoa ja toimintaa -sivustolle on juuri julkaistu neljä upouutta tehtäväpakettia, joissa käsitellään neljää tärkeää kestävän kehityksen teemaa:

Jokainen tehtäväpaketti sisältää lyhyen opetusvideon, yksinkertaisen powerpoint-esityksen sekä noin kymmenen erityyppistä tehtävää materiaaleineen. Toiminnallisissa tehtävissä mm. ideoidaan supersankareita, analysoidaan vastamainoksia, opetellaan kuvaajien tulkintaa, tutustutaan kuluttajazombeihin, murretaan myyttejä, pohditaan itseä vaikuttajana ja harjoitellaan tunnetaitoja.

Tehtäväpaketeissa teemoja käsitellään tavalla, joka soveltuu monien oppiaineiden oppisisältöihin sekä monialaiseen oppimiseen ja nuorten vapaa-ajantoimintaan. Tehtäviä on suunniteltu yhteistyössä biologian, maantieteen, äidinkielen ja kirjallisuuden, fysiikan ja kotitalouden opettajien kanssa. 

Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry toteutti materiaalit ulkoministeriön tuella, ja niiden aihepiirit mukailevat Suomen kehityspoliittisia tavoitteita. Materiaaleja saa käyttää, linkata ja muokata omaan käyttöön sopivalla tavalla, kun alkuperäisenä lähteenä mainitaan Toivoa ja toimintaa -sivusto.

Intoa ja ideoita kestävän kehityksen opetukseen koulutuksesta

Järjestämme syys-lokakuussa uusien tehtäväpakettien tiimoilta kahdeksan koulutusta opettajille ja muille nuorten parissa työskenteleville aikuisille. Ilmoittaudu mukaan ja kutsu myös kollegasi!

Koulutuksissa pääset tutustumaan uusiin opetusmateriaaleihimme, suunnittelemaan niiden hyödyntämistä omassa työssäsi ja jakamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa. Saat roppakaupalla uusia ideoita ja neljä laadukasta tehtäväpakettia eri kestävän kehityksen teemoista: maailmankauppa, sukupuolten tasa-arvo, ilmastonmuutos ja yhteiskunnassa vaikuttaminen. 

Koulutuksen kohderyhmänä ovat yläkoulun ja toisen asteen opettajat sekä muut nuorten parissa työskentelevät aikuiset. Kouluttajina toimivat ympäristö- ja globaalikasvatuksen asiantuntijat Eeva Kemppainen ja Pinja Sipari.

Saimme jo ensimmäisestä koulutuksestamme upeaa palautetta:

“Hieno koulutuskokonaisuus!”

“Kiitos innostavasta ja mukavasta ilmapiiristä sekä sopivasta rytmityksestä toiminnallisuuden ja kuuntelemisen välillä!”

“Otan ehdottomasti materiaalit käyttöön opetustyöhöni!”

“Koulutuksen vetäjät olivat loistavia ja meillä oli onnistunut päivä. Nyt takaisin työmaalle intoa täynnä!”

Ilmaisia koulutuksia järjestetään syys-lokakuussa 2022 verkossa ja lähikoulutuksina. Jokaisessa koulutuksessa käsitellään kaikkia neljää teemaa. Koulutukset järjestetään klo 10-16. Lämpimästi tervetuloa mukaan sinulle sopivaan koulutuspäivään! 

Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla alta haluamaasi koulutuspäivää:

Lisätietoja: Pinja Sipari, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry, pinja.sipari at bmol.fi

Kuva: Peggy Anke / Unsplash

Lisää blogissa

Tule mukaan suunnittelemaan entistä parempaa kestävän kehityksen kasvatusta!

Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hankkeessa kootaan ja julkaistaan tänä vuonna iso määrä kestävän kehityksen kasvatukseen soveltuvaa ...

Nyt pääset tutustumaan Toivon taitojen verkkokurssin materiaaleihin vapaasti!

Toivon taitojen verkkokurssin materiaalit tutustuttavat sinut ympäristötunteisiin, tunne- ja vaikuttamistaitoihin sekä hyvinvointitaitoihin.  Kurssin materiaalit on nyt avattu ja kaikki halukkaat ...