Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry järjestää keväällä ja alkukesästä 2022 useita kiinnostavia koulutuksia. Tältä sivulta löydät tiedot kaikista koulutuksista kootusti. Lämpimästi tervetuloa mukaan innostumaan ja toimimaan kestävämmän maailman puolesta!
Viheliäiset ongelmat ja monialainen oppiminen -koulutukset verkossa ja livenä Helsingissä
Haluaisitko kouluusi monialaista oppimista viheliäisten ongelmien ja kestävän kehityksen parissa? Toivoisitko tapoja kehittää jo olemassa olevaa MOKkia? Kiinnostaako sinua toteuttaa laaja-alaista opetusta teemaviikon, opintojakson tai leirikoulun muodossa?
Koulutuksessa pureudutaan viheliäisten ongelmien opetukseen laaja-alaisen oppimisen ja opetuksen eheyttämisen näkökulmista. Monipuolinen koulutuspäivä koostuu lyhyistä luento-osioista, toiminnallisista tehtävistä ja ryhmäkeskusteluista.
Ilmainen koulutus on suunnattu eri oppiaineiden opettajille yläkouluissa ja toisella asteella. Koulutus on erityisen hyödyllinen, jos siihen osallistuu useampikin opettaja samasta oppilaitoksesta.
Järjestämme keväällä 2022 useita koulutuksia – lue lisää täältä tai ilmoittaudu mukaan suoraan linkeistä:
- pe 25.3. klo 10-16 (verkossa)
- to 31.3. klo 10-16 (verkossa)
- to 28.4. klo 10-16 (Helsinki)
- ke 4.5. klo 10-16 (verkossa)
- la 7.5. klo 10-16 (verkossa)
- ke 11.5. klo 10-16 (verkossa)
- ma 6.6. klo 10-16 (verkossa)
Tutkimustietoa viheliäisistä ongelmista -verkkoluennot ovat katsottavissa kesäkuun puoliväliin asti
Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä verkkoluennosta (kesto n. 1,5 h/luento), joilla huippuasiantuntijat kertovat viheliäisistä ongelmista sekä niiden syistä, vaikutuksista ja ratkaisuista eri puolilla maailmaa. Verkkoluennot ovat tallenteita syys-lokakuussa 2021 pidetyistä suorista luennoista. Osallistujat saavat käyttöönsä myös monipuoliset materiaalipaketit luentojen teemoista. Koulutuskokonaisuus on osallistujille ilmainen.
Luentojen aiheet ja luennoitsijat ovat:
1. Mitä viheliäiset ongelmat ovat? / Sanna Rekola / Sitra
2. Ilmastonmuutos viheliäisenä ongelmana / Jukka Käyhkö / Turun yliopisto & Ilmastopaneeli
3. Luontokato viheliäisenä ongelmana / Ilari Sääksjärvi / Turun yliopisto & Luontopaneeli
4. Globaali eriarvoisuus viheliäisenä ongelmana / Tuuli Hirvilammi / Tampereen yliopisto
Lue lisää täältä tai ilmoittaudu suoraan mukaan täällä! Ilmoittautuessasi saat vahvistusviestinä ohjeet oppimisympäristöön kirjautumiseen. Voit katsoa luentotallenteet itsellesi sopivana hetkenä 13.6. mennessä.
Toivon taidot -kesälomakoulutukset opettajille Helsingissä
Ekokriisi herättää monissa hankalia tunteita, jotka voivat heikentää hyvinvointia. Toivoa ei kuitenkaan ole syytä menettää! Kestävään tulevaisuuteen liittyvä toivo on taito, jota opitaan harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja.
Toivon taidot -koulutuksessa opit erilaisia toivon taitoja tunteiden käsittelyyn, osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Koulutus koostuu lyhyistä luennoista, käytännön harjoituksista ja ryhmäkeskusteluista. Saat käyttöösi monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voit ohjata toivon taitojen harjoittelua omien oppilaidesi kanssa.
Koulutuspaikkana toimivat Biologian ja maantieteen opettajien liiton toimitilat Helsingin Pasilassa. Sään salliessa koulutuspäivinä ollaan jonkin verran myös ulkona.
Ilmainen kahden päivän mittainen koulutus järjestetään kesälomalla kaksi kertaa: kesäkuun alussa sekä elokuun alussa. Lue lisää, valitse sinulle sopiva koulutuskokonaisuus ja ilmoittaudu mukaan täällä!
Tilaa Toivoa ja toimintaa -lyhytkoulutus oman koulusi opettajille tai muulle kasvattajien ryhmälle
Nyt voit tilata suositun Toivoa ja toimintaa -koulutuksen lyhytversion oman koulusi opettajille tai muulle kasvattajien ryhmälle! Koulutuksessa käsitellään kestävän kehityksen opettamista tiedon sekä erityisesti tunne- ja vaikuttamistaitojen kautta. Koulutukset tutustuttavat myös Toivoa ja toimintaa -nettisivuston monipuolisiin materiaaleihin.
Koulutukset järjestetään etäkoulutuksena zoom-alustalla. Koulutus räätälöidään tarpeidenne mukaan 1,5-3 tunnin mittaiseksi. Koulutukset ovat ilmaisia, mutta tilaaja sitoutuu siihen, että koulutukseen osallistuu vähintään 15 henkilökunnan jäsentä tai pienemmissä kouluissa puolet opettajakunnasta.
Lue lisää koulutuksista ja katso tilausohjeet täältä!
Uudet Toivon taitoja opettajille -koulutukset alkavat maaliskuussa
Ekokriisi herättää monissa hankalia tunteita, jotka voivat heikentää hyvinvointia. Toivoa ei kuitenkaan ole syytä menettää! Kestävään tulevaisuuteen liittyvä toivo on taito, jota opitaan harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja.
Koulutuksessa opit erilaisia toivon taitoja tunteiden käsittelyyn, osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Koulutus koostuu lyhyistä luennoista, käytännön harjoituksista ja ryhmäkeskusteluista. Saat käyttöösi monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voit ohjata toivon taitojen harjoittelua omien oppilaidesi kanssa.
Koulutus järjestetään verkossa zoom-alustalla, joten osallistuminen on mahdollista joka puolelta Suomea. Koulutus koostuu viidestä maalis-huhtikuussa tiistai-iltapäivisin järjestettävästä tapaamisesta sekä lyhyistä verkkoluennoista.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä!
Viimeiset Toivoa ja toimintaa -koulutukset järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa
Koulutuksessa sukelletaan kestävän kehityksen tavoitteiden ytimeen koulun arjen näkökulmasta ja toivorikkaissa tunnelmissa. Pääpaino on tavoissa käsitellä globaaleihin keke-kysymyksiin liittyviä tunteita ja tavoissa vaikuttaa yhteiskunnallisesti paremman maailman puolesta. Voit soveltaa koulutuksen lyhyitä luento-osuuksia, toiminnallisia harjoituksia ja videoita suoraan opetuksessa.
Ilmaisen koulutuksen kohderyhmänä ovat yläkoulun ja toisen asteen opettajat sekä muut opettajat ja kasvattajat. Koulutus järjestetään verkossa, eli osallistumista varten tarvitset tietokoneen ja toimivan nettiyhteyden.
Lue lisää täällä!