Huippusuosittuja Toivoa ja toimintaa -koulutuksia järjestetään taas keväällä 2022, tule mukaan!

Kuva: ian dooley / Unsplash

Miten kestävän kehityksen puolesta voi vaikuttaa opetuksessa? Mitä opettajan pitäisi tietää kestävän kehityksen kysymyksiin liittyvistä tunteista? Entä miten voi kohdata ilmastonmuutoksesta ahdistuneen nuoren tai hänet, jota aiheet eivät tunnu kiinnostavan lainkaan? 

Koulutuksessa sukelletaan kestävän kehityksen tavoitteiden ytimeen koulun arjen näkökulmasta ja toivorikkaissa tunnelmissa. Pääpaino on tavoissa käsitellä globaaleihin keke-kysymyksiin liittyviä tunteita ja tavoissa vaikuttaa yhteiskunnallisesti paremman maailman puolesta. Voit soveltaa koulutuksen lyhyitä luento-osuuksia, toiminnallisia harjoituksia ja videoita suoraan opetuksessa.

Kouluttajina toimivat ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari ja globaalikasvatuksen asiantuntija Eeva Kemppainen.

Ilmaisen koulutuksen kohderyhmänä ovat yläkoulun ja toisen asteen opettajat sekä muut opettajat ja kasvattajat. Koulutus järjestetään verkossa, eli osallistumista varten tarvitset tietokoneen ja toimivan nettiyhteyden.

Ilmoittaudu nyt mukaan sinulle parhaiten sopivaan koulutukseen klikkaamalla päivämäärää. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

HUOM! Koulutusten sisältö on sama kuin syksyllä 2020 järjestetyissä koulutuksissa. Tilaamalla Toivoa ja toimintaideoita -viestin, saat tiedon muista BMOL ry:n kevään kiinnostavista koulutuksista!

Lisätietoja: ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry, pinja.sipari at bmol.fi


ps. Vuonna 2022 tarjoamme Toivoa ja toimintaa -koulutuksesta lyhytversiota (1,5-3h) myös suoraan kouluille. Koulutukset sopivat keke-osaamisen kartuttamiseen sekä niihin hetkiin, kun aletaan suunnitella esimerkiksi uutta monialaista oppimiskokonaisuutta tai teemaviikkoa. Koulutukset ovat ilmaisia, ja ne toteutetaan etänä. Voimme toteuttaa koulutuksen teille sopivana hetkenä aikavälillä tammikuu-lokakuu 2022. Lisätietoa ja tilausohjeet löydät täältä!


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...