Toivon taidot -kesälomakoulutukset opettajille Helsingissä

Kuva: Simone Dezaiacomo / Unsplash

Ilmastonmuutos, luontokato ja muut globaalit kriisit herättävät hankalia tunteita, jotka voivat heikentää hyvinvointiamme. Toivoa ei kuitenkaan ole syytä menettää! Kestävään tulevaisuuteen liittyvä toivo on taito, jota opitaan harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja.

Toivon taidot -koulutuksessa opit erilaisia toivon taitoja tunteiden käsittelyyn, osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Koulutus koostuu lyhyistä luennoista, käytännön harjoituksista ja ryhmäkeskusteluista. Saat käyttöösi monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voit ohjata toivon taitojen harjoittelua omien oppilaidesi kanssa.

Koulutuspaikkana toimivat Biologian ja maantieteen opettajien liiton toimitilat Helsingin Pasilassa osoitteessa Ratamestarinkatu 11A. Sään salliessa koulutuspäivinä ollaan jonkin verran myös ulkona.

Koulutus sopii kaikille teemasta kiinnostuneille opettajille, ennakko-osaamista ei tarvita. Mukaan voivat ilmoittautua perusopetuksen, lukion, ammatillisen opetuksen, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opettajat.

Kouluttajana toimii lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari. Lisätietoja: pinja.sipari (a_t) bmol.fi

Ilmainen koulutus järjestetään kesälomalla kaksi kertaa: kesäkuun alussa sekä elokuun alussa. Valitse sinulle sopiva koulutuskokonaisuus ja ilmoittaudu mukaan!


1) Kesäkuun koulutus ke-to 8.-9.6. klo 10-16

Koulutus järjestetään Helsingin Pasilassa heti kesäloman alussa keskiviikkona ja torstaina 8.-9.6. klo 10-16. Huomaathan, että ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan molempiin koulutuspäiviin! Koulutuskertojen lisäksi osallistujat saavat ennakkotehtävän (omatoimisesti katsottavat lyhyet videoluennot, yht. noin 1,5 h).

2) Elokuun koulutus to-pe 4.-5.8. klo 10-16

Koulutus järjestetään Helsingin Pasilassa kesäloman päätteeksi torstaina ja perjantaina 4.-5.8. klo 10-16. Huomaathan, että ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan molempiin koulutuspäiviin! Koulutuskertojen lisäksi osallistujat saavat ennakkotehtävän (omatoimisesti katsottavat lyhyet videoluennot, yht. noin 1,5 h).

Ilmoittaudu mukaan täällä!


Koulutuksen järjestää Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry Opetushallituksen rahoituksella. Hankkeessa lisätään opetushenkilöstön tietoa ja osaamista toivon taidoista pitkäjänteisesti. Vuosina 2022-2023 järjestetään useita koulutuksia eri teemoista. Jos haluat koulutuksista tietoa sähköpostiisi, voit tilata täältä Toivoa ja toimintaideoita -viestimme.


Lisää blogissa

Tule mukaan suunnittelemaan entistä parempaa kestävän kehityksen kasvatusta!

Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hankkeessa kootaan ja julkaistaan tänä vuonna iso määrä kestävän kehityksen kasvatukseen soveltuvaa ...

Nyt pääset tutustumaan Toivon taitojen verkkokurssin materiaaleihin vapaasti!

Toivon taitojen verkkokurssin materiaalit tutustuttavat sinut ympäristötunteisiin, tunne- ja vaikuttamistaitoihin sekä hyvinvointitaitoihin.  Kurssin materiaalit on nyt avattu ja kaikki halukkaat ...