Toivon taitoja opettajille — koulutukset alkavat!

Kuva: Ramiro Pianarosa / Unsplash

Ilmastonmuutos, luontokato ja muut globaalit kriisit herättävät hankalia tunteita, jotka voivat heikentää hyvinvointiamme. Toivoa ei kuitenkaan ole syytä menettää! Kestävään tulevaisuuteen liittyvä toivo on taito, jota opitaan harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja.

Koulutuksessa opit erilaisia toivon taitoja tunteiden käsittelyyn, osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Koulutus koostuu lyhyistä luennoista, käytännön harjoituksista ja ryhmäkeskusteluista. Saat käyttöösi monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voit ohjata toivon taitojen harjoittelua omien oppilaidesi kanssa.

Koulutus sopii kaikille teemasta kiinnostuneille opettajille, ennakko-osaamista ei tarvita. Mukaan voivat ilmoittautua perusopetuksen, lukion, ammatillisen opetuksen, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opettajat.

Kouluttajana toimii lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari.

Koulutus järjestetään verkossa zoom-alustalla, joten osallistuminen on mahdollista joka puolelta Suomea. Koulutus on ilmainen, mutta ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut osallistumaan jokaiselle viidelle koulutuskerralle:

– ti 8.3. klo 15-17.30
– ti 22.3. klo 15-17
– ti 29.3. klo 15-17
– ti 5.4. klo 15-17
– ti 12.4. klo 15-17

Koulutuskertojen lisäksi osallistujat katsovat omatoimisesti teemaan liittyviä lyhyitä videoluentoja (yht. noin 1,5 h).

Täällä voit ilmoittautua koulutukseen, lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Pinja Sipari (pinja.sipari (a_t) bmol.fi)

Koulutuksen järjestää Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry Opetushallituksen rahoituksella. Hankkeessa lisätään opetushenkilöstön tietoa ja osaamista toivon taidoista pitkäjänteisesti. Vuosina 2022-2023 järjestetään useita koulutuksia eri teemoista. Tieto muista koulutuksista päivitetään tälle sivulle ilmoittautumisten avauduttua. Jos haluat koulutuksista tietoa sähköpostiisi, voit tilata täältä Toivoa ja toimintaideoita -viestimme.


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...