Toivon taitoja opettajille — koulutuksia verkossa ja livenä!

Ilmastonmuutos, luontokato ja muut globaalit kriisit herättävät hankalia tunteita, jotka voivat heikentää hyvinvointiamme. Toivoa ei kuitenkaan ole syytä menettää! Kestävään tulevaisuuteen liittyvä toivo on taito, jota opitaan harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja.

Järjestämme opettajille monipuolista koulutusta toivon taidoista vuosina 2022-23. Tältä sivulta löydät koulutuksista lisätietoa.

Koulutukset ovat osallistujille ilmaisia. Mukaan koulutuksiin voivat ilmoittautua perusopetuksen, lukion, ammatillisen opetuksen, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opettajat. Biologian ja maantieteen opettajien liitto järjestää koulutukset Opetushallituksen tuella. Osallistujan ei tarvitse olla BMOL ry:n jäsen. Lämpimästi tervetuloa mukaan innostumaan!

1) Hyvinvointia ympäristöhaasteiden maailmassa -asiantuntijaluennot verkossa

Kuva: Chris Barbalis / Unsplash

Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä verkkoluennosta (kesto n. 1,5 h/luento), joilla asiantuntijat kertovat ympäristötunteista, tunne- ja vaikuttamistaidoista sekä hyvinvointitaidoista ympäristöhaasteiden maailmassa. Osallistujat saavat käyttöönsä myös materiaalipaketit luentojen teemoista.

Koulutus suoritetaan omaan tahtiin katsomalla luentotallenteet sähköisessä oppimisympäristössä elokuun puoliväliin 2023 mennessä. Ilmoittautuessasi saat vastausviestinä ohjeet verkko-oppimisympäristöön kirjautumiseen. Kaikki luennot materiaaleineen löytyvät sieltä.

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen täällä!

2) Luovat menetelmät toivon taitojen opettamisessa

Kuva: Trust ”Tru” Katsande/ Unsplash

Eri alojen opettajille suunnattu koulutus syventää osaamistasi toivon taitojen ohjaamisesta lapsille ja nuorille. Odotettavissa on kestävän kehityksen opetusta tukevaa tiukkaa asiasisältöä yhdistettynä luovaan tekemisen meininkiin!

Tutustut useisiin erilaisiin oppimiskokonaisuuksiin, joissa keke-teemoja käsitellään tunne- ja vaikuttamistaitojen näkökulmista. Koulutuksessa mm. valokuvataan, maalataan ja kirjoitetaan runoja. Harjoitukset sopivat eri oppiaineiden tunneille sekä koulun monialaiseen yhteistyöhön. 

Kahden päivän mittaisia koulutuksia järjestetään kesällä 2023. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä.


3) MENNEET KOULUTUKSET: Toivon taidot -koulutus verkossa helmikuussa

Kuva: Simone Dezaiacomo / Unsplash

Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa opit erilaisia toivon taitoja tunteiden käsittelyyn, osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Koulutus koostuu lyhyistä luennoista, käytännön harjoituksista ja ryhmäkeskusteluista. Saat käyttöösi monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voit ohjata toivon taitojen harjoittelua omien oppilaidesi kanssa.

Kouluttajana toimii lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari.

Upeaa palautetta saanut koulutus järjestetään vielä kerran helmikuussa 2023, to 23.2. ja pe 24.2. klo 10-16. Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan innostumaan toiveikkaissa tunnelmissa!

Jos haluat sähköpostiisi tietoa ilmoittautumisen avautumisesta uusiin koulutuksiin, voit tilata täältä Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaideoita -viestin.


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...