Luovat menetelmät toivon taitojen opetuksessa -koulutukset opettajille kesällä 2023

Kuva: Trust ”Tru” Katsande/ Unsplash

Eri alojen opettajille suunnattu koulutus syventää osaamistasi toivon taitojen ohjaamisesta lapsille ja nuorille. Odotettavissa on kestävän kehityksen opetusta tukevaa tiukkaa asiasisältöä yhdistettynä luovaan tekemisen meininkiin!

Tutustut useisiin erilaisiin oppimiskokonaisuuksiin, joissa keke-teemoja käsitellään tunne- ja vaikuttamistaitojen näkökulmista. Pääset keskustelemaan sekä kokeilemaan itse lukuisia uusia, suoraan koulun arkeen sopivia harjoituksia. Koulutuksessa mm. valokuvataan, maalataan ja kirjoitetaan runoja. Harjoitukset sopivat eri oppiaineiden tunneille sekä koulun monialaiseen yhteistyöhön. 

MITEN? Koulutus koostuu kahdesta koulutuspäivästä sekä parin tunnin mittaisesta, itsenäisesti suoritettavasta ennakkotehtävästä. Ennakkotehtävä tutustuttaa sinut teoriaan, koulutuspäivissä keskitytään käytännön tekemiseen. Koulutus on osallistujille ilmainen.

MISSÄ? Koulutuksia järjestetään sekä verkossa että lähikoulutuksina Helsingissä lähellä Pasilan juna-asemaa.

KUKA JÄRJESTÄÄ? Biologian ja maantieteen opettajien liitto järjestää koulutukset Opetushallituksen tuella. Kouluttajana toimii ympäristökasvatuksen asiantuntija, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja Pinja Sipari. Hän on kuvataideharrastaja, joka on opiskellut tunnetaito-ohjaajakoulutuksen osana myös taideterapeuttisia menetelmiä.

KENELLE? Koulutuksiin voivat ilmoittautua perusopetuksen, lukion, ammatillisen opetuksen, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opettajat. Mukaan ovat tervetulleita niin luovan tekemisen vasta-alkajat kuin kokeneet ammattilaisetkin. Toivomme kuitenkin, että sinulla on jo perusosaaminen tunne- ja vaikuttamistaidoista. Tarvittaessa ehdit vielä kartuttaa osaamistasi Hyvinvointia ympäristöhaasteiden maailmassa -verkkoluennoilla (lisätietoa tästä sivun lopussa). Osallistujan ei tarvitse olla BMOL ry:n jäsen.

MILLOIN? Koulutuskokonaisuus järjestetään kolmesti koulujen kesälomalla 2023:

  • TÄYNNÄ! Verkkokoulutus 5.-6.6. klo 10-16.
  • TÄYNNÄ! Helsinki: torstaina ja perjantaina 8.-9.6. klo 10-16.
  • Helsinki: torstaina ja perjantaina 3.-4.8. klo 10-16. Ilmoittaudu mukaan täällä.

LISÄTIEDOT: Kouluttaja Pinja Sipari, pinja.sipari _at_ bmol.fi

Lisävinkki: Vielä ehdit katsoa myös Hyvinvointia ympäristöhaasteiden maailmassa -verkkoluennot!

Tämä koulutuskokonaisuus koostuu neljästä verkkoluennosta (kesto n. 1,5 h/luento), joilla asiantuntijat kertovat ympäristötunteista, tunne- ja vaikuttamistaidoista sekä hyvinvointitaidoista ympäristöhaasteiden maailmassa. Osallistujat saavat käyttöönsä myös materiaalipaketit luentojen teemoista.

Koulutus suoritetaan omaan tahtiin katsomalla luentotallenteet sähköisessä oppimisympäristössä elokuun puoliväliin 2023 mennessä. Ilmoittautuessasi saat vastausviestinä ohjeet verkko-oppimisympäristöön kirjautumiseen. Kaikki luennot materiaaleineen löytyvät sieltä.

Lue lisää ja ilmoittaudu Hyvinvointia ympäristöhaasteiden maailmassa -koulutukseen täällä!

Kuva: Chris Barbalis / Unsplash

Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...