Toivon taidot -verkkokoulutus opettajille helmikuussa 2023

Kuva: Simone Dezaiacomo / Unsplash

Ilmastonmuutos, luontokato ja muut globaalit kriisit herättävät hankalia tunteita, jotka voivat heikentää hyvinvointiamme. Toivoa ei kuitenkaan ole syytä menettää! Kestävään tulevaisuuteen liittyvä toivo on taito, jota opitaan harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja.

Käytännönläheisessä koulutuksessa opit erilaisia toivon taitoja tunteiden käsittelyyn, osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Koulutus koostuu lyhyistä luennoista sekä runsaasta määrästä käytännön harjoituksia ja ryhmäkeskusteluita. Saat käyttöösi monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voit ohjata toivon taitojen harjoittelua omien oppilaidesi kanssa.

Koulutus sopii kaikille teemasta kiinnostuneille opettajille, ennakko-osaamista ei tarvita. Mukaan voivat ilmoittautua perusopetuksen, lukion, ammatillisen opetuksen, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opettajat.

Kouluttajana toimii lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari.

Toivon taidot -koulutuksia on järjestetty vuosina 2022-23 jo useita kertoja ne ovat saaneet upeaa palautetta:

Todella antoisa, mielenkiintoinen ja hyödyllinen koulutus, josta sai paljon eväitä vietäväksi suoraan omaan työhön.”

”Koulutus oli mahtava ja inspiroiva!”

”Oli ihanaa ja voimaannuttavaa!”

”Tosi kiva koulutus! Tosi kivasti jaettu teoriat etukäteen katsottaviksi ja paikan päällä keskityttiin enemmän toimintaan.”

Koulutus järjestään vielä kerran verkossa to 23.2. ja pe 24.2. klo 10-16. Huomaathan, että ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan molempiin koulutuspäiviin! Koulutuspäivien lisäksi osallistujat saavat ennakkotehtävän (omatoimisesti katsottavat lyhyet videoluennot, yht. noin 1,5 h).

Ilmoittaudu koulutukseen täältä. Lämpimästi tervetuloa mukaan innostumaan toiveikkaassa ilmapiirissä!

Lisätietoja: Pinja Sipari, pinja.sipari (a_t) bmol.fi

Koulutus toteutetaan Opetushallituksen tuella.

Ps. Huomasithan myös Hyvinvointia ympäristöhaasteiden maailmassa -verkkoluentomme? Tämän koulutuskokonaisuuden voit suorittaa kevään aikana omaan tahtiin verkkoluentoja katsoen.


Lisää blogissa

Päätöswebinaari: Toivon taidot kestävyyskasvatuksessa

Biologian ja maantieteen opettajien liitto on käsitellyt viime vuosina useissa hankkeissaan toivoa ja toivon taitoja, eli tunne- ja vaikuttamistaitoja kestävyyskasvatuksessa. ...

Näin suunnittelet työpajan tai opetuskokonaisuuden toivon taidoista

Toivon kaipuu nousee esiin usein, kun puhutaan kestävästä kehityksestä ja siihen liittyvistä haasteista. Moni opettaja ja kasvattaja pohtii miten lohduttaa ...