Opettaja, aloita vuosi toivon ja hyvinvoinnin kysymysten parissa!

Ilmastonmuutos, luontokato ja muut globaalit kriisit herättävät hankalia tunteita, jotka voivat heikentää hyvinvointiamme. Toivoa ei kuitenkaan ole syytä menettää! Kestävään tulevaisuuteen liittyvä toivo on taito, jota opitaan harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja.

Koulutamme aiheesta tänä keväänä monipuolisesti! Mukaan voivat ilmoittautua perusopetuksen, lukion, ammatillisen opetuksen, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opettajat. Biologian ja maantieteen opettajien liitto järjestää koulutukset Opetushallituksen tuella. Koulutukset ovat osallistujille ilmaisia. Osallistujan ei tarvitse olla BMOL ry:n jäsen. Lämpimästi tervetuloa mukaan innostumaan!

1) Hyvinvointia ympäristöhaasteiden maailmassa -asiantuntijaluennot verkossa

Kuva: Chris Barbalis / Unsplash

Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä verkkoluennosta (kesto n. 1,5 h/luento), joilla asiantuntijat kertovat ympäristötunteista, tunne- ja vaikuttamistaidoista sekä hyvinvointitaidoista ympäristöhaasteiden maailmassa. Osallistujat saavat käyttöönsä myös materiaalipaketit luentojen teemoista.

Koulutus suoritetaan omaan tahtiin katsomalla luentotallenteet sähköisessä oppimisympäristössä kesäkuun puoliväliin 2023 mennessä. Ilmoittautuessasi saat vastausviestinä ohjeet verkko-oppimisympäristöön kirjautumiseen. Kaikki luennot materiaaleineen löytyvät sieltä. Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen täällä!

2) Toivon taidot -koulutus helmikuussa verkossa

Kuva: Simone Dezaiacomo / Unsplash

Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa opit erilaisia toivon taitoja tunteiden käsittelyyn, osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Koulutus koostuu lyhyistä luennoista, käytännön harjoituksista ja ryhmäkeskusteluista. Saat käyttöösi monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voit ohjata toivon taitojen harjoittelua omien oppilaidesi kanssa.

Kouluttajana toimii lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari. Upeaa palautetta saanut koulutus järjestetään vielä kerran verkkokoulutuksena to 23.2. klo 10-16 ja pe 24.1. klo 10-16. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Jos haluat sähköpostiisi tietoa ilmoittautumisen avautumisesta uusiin koulutuksiin, voit tilata täältä Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaideoita -viestin.


Lisää blogissa

Päätöswebinaari: Toivon taidot kestävyyskasvatuksessa

Biologian ja maantieteen opettajien liitto on käsitellyt viime vuosina useissa hankkeissaan toivoa ja toivon taitoja, eli tunne- ja vaikuttamistaitoja kestävyyskasvatuksessa. ...

Näin suunnittelet työpajan tai opetuskokonaisuuden toivon taidoista

Toivon kaipuu nousee esiin usein, kun puhutaan kestävästä kehityksestä ja siihen liittyvistä haasteista. Moni opettaja ja kasvattaja pohtii miten lohduttaa ...