Toivon taitoja ja viheliäisiä ongelmia – BMOL ry:n kesäkoulutukset opettajille kesä- ja elokuussa

Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry järjestää useita kiinnostavia koulutuksia koulujen kesälomalla 2022. Koulutukset on suunnattu eri oppiaineiden opettajille. Tältä sivulta löydät kootusti tiedot koulutuksista. Lämpimästi tervetuloa mukaan innostumaan ja toimimaan kestävämmän maailman puolesta!

1) Viheliäiset ongelmat ja monialainen oppiminen -koulutus verkossa ma 6.6. klo 10-16

Haluaisitko kouluusi monialaista oppimista viheliäisten ongelmien ja kestävän kehityksen parissa? Toivoisitko tapoja kehittää jo olemassa olevaa MOKkia? Kiinnostaako sinua toteuttaa laaja-alaista opetusta teemaviikon, opintojakson tai leirikoulun muodossa?

Idearikkaassa verkkokoulutuksessa pureudutaan viheliäisten ongelmien opetukseen laaja-alaisen oppimisen ja opetuksen eheyttämisen näkökulmista. Monipuolinen koulutuspäivä koostuu lyhyistä luento-osioista, toiminnallisista tehtävistä ja ryhmäkeskusteluista.

Ilmainen koulutus on suunnattu eri oppiaineiden opettajille yläkouluissa ja toisella asteella. Koulutus järjestetään viimeisen kerran maanantaina 6.6. klo 10-16 zoom-alustalla.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä!

2) Tutkimustietoa viheliäisistä ongelmista -verkkoluennot ovat katsottavissa ma 13.6. asti

Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä verkkoluennosta (kesto n. 1,5 h/luento), joilla huippuasiantuntijat kertovat viheliäisistä ongelmista sekä niiden syistä, vaikutuksista ja ratkaisuista eri puolilla maailmaa. Verkkoluennot ovat tallenteita syys-lokakuussa 2021 pidetyistä luennoista. Voit katsoa luentotallenteet itsellesi sopivana hetkenä viimeistään 12.6. Osallistujat saavat käyttöönsä myös monipuoliset materiaalipaketit luentojen teemoista. Koulutuskokonaisuus on osallistujille ilmainen.

Luentojen aiheet ja luennoitsijat ovat:

  • Mitä viheliäiset ongelmat ovat? / Sanna Rekola / Sitra
  • Ilmastonmuutos viheliäisenä ongelmana / Jukka Käyhkö / Turun yliopisto & Ilmastopaneeli
  • Luontokato viheliäisenä ongelmana / Ilari Sääksjärvi / Turun yliopisto & Luontopaneeli
  • Globaali eriarvoisuus viheliäisenä ongelmana / Tuuli Hirvilammi / Tampereen yliopisto

Lue lisää täältä tai ilmoittaudu suoraan mukaan täällä! Ilmoittautuessasi saat vahvistusviestinä ohjeet oppimisympäristöön kirjautumiseen.

3) Toivon taidot -koulutukset Helsingissä kesä- ja elokuussa

Ekokriisi herättää monissa hankalia tunteita, jotka voivat heikentää hyvinvointia. Toivoa ei kuitenkaan ole syytä menettää! Kestävään tulevaisuuteen liittyvä toivo on taito, jota opitaan harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja.

Toiminnallisessa ja toivorikkaassa koulutuksessa opit erilaisia toivon taitoja tunteiden käsittelyyn, osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Koulutus koostuu lyhyistä luennoista, käytännön harjoituksista ja ryhmäkeskusteluista. Saat käyttöösi monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voit ohjata toivon taitojen harjoittelua omien oppilaidesi kanssa.

Koulutuspaikkana toimivat Biologian ja maantieteen opettajien liiton toimitilat Helsingin Pasilassa. Sään salliessa koulutuspäivinä ollaan jonkin verran myös ulkona.

Ilmainen kahden päivän mittainen koulutus järjestetään kesälomalla kaksi kertaa: kesäkuussa ke-to 8.-9.6. sekä elokuussa to-pe 4.-5.8. klo 10-16. Lue lisää, valitse sinulle sopiva koulutuskokonaisuus ja ilmoittaudu mukaan täällä!

BONUS: Tilaa sähköpostiisi toivoa ja toimintaideoita sekä tietoa syksyn koulutuksista!

Ensi syksynä on luvassa jälleen uudenlaisia koulutuksia kestävän kehityksen teemoista! Järjestämme mm. eri kestävän kehityksen teemoihin syventyviä Toivoa ja toimintaa -koulutuksia sekä asiantuntijaluentoja ympäristötunteista ja tunnetaidoista. Ilmoittautuminen näihin koulutuksiin avautuu syksyllä.

Nyt voit tilata sähköpostiisi Toivoa ja toimintaideoita -viestin, jossa kerromme Biologian ja maantieteen opettajien liiton uusista koulutuksista ja opetusmateriaaleista sekä vinkkejä Toivoa ja toimintaa -sivustomme aarreaitasta. Tilaamalla Toivoa ja toimintaideoita -viestin, saat meiltä tiiviin tietoiskun noin joka toinen kuukausi. 

Tervetuloa jakamaan toivoa ja innostumaan toiminnasta kanssamme ja tilaa viesti täältä!

Kuva: Kristine Cinate

Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...