BMOL ry:n toiminta ja koulutukset kesällä 2023

Biologian ja maantieteen opettajien liitto järjestää koulujen kesälomalla useita erilaisia koulutuksia sekä osallistuu tapahtumiin. Tältä sivulta löydät lisätietoa kesätoiminnastamme, tapaamisiin!

Luovat menetelmät toivon taitojen opetuksessa -koulutukset verkossa ja Helsingissä

Odotettavissa on koulun kestävän kehityksen opetusta tukevaa tiukkaa asiasisältöä rennolla otteella, yhdistettynä mielikuvitusta ruokkivaan tekemisen meininkiin!

Koulutus syventää osaamista toivon taitojen ohjaamisesta lapsille ja nuorille. Koulutuksessa mm. valokuvataan, maalataan sekä kirjoitetaan runoja, eli hyödynnetään erilaisia luovia menetelmiä. Pääset keskustelemaan sekä kokeilemaan itse lukuisia uusia, suoraan koulun arjessa hyödynnettäväksi sopivia harjoituksia. 

Koulutus koostuu kahdesta koulutuspäivästä sekä parin tunnin mittaisesta, itsenäisesti suoritettavasta ennakkotehtävästä. Koulutuskokonaisuus järjestetään kolmesti koulujen kesälomalla 2023:

  • Helsinki: torstaina ja perjantaina 3.-4.8. klo 10-16. Ilmoittaudu mukaan täällä.
  • TÄYNNÄ! Verkkokoulutus 5.-6.6. klo 10-16.
  • TÄYNNÄ! Helsinki: torstaina ja perjantaina 8.-9.6. klo 10-16.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen koulutuksiin löytyy täältä.

Kuva: Trust ”Tru” Katsande/ Unsplash

Hyvinvointia ympäristöhaasteiden maailmassa -verkkoluennot ovat katsottavissa kesän loppuun asti

Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä verkkoluennosta (kesto n. 1,5 h/luento), joilla asiantuntijat kertovat ympäristötunteista, tunne- ja vaikuttamistaidoista sekä hyvinvointitaidoista ympäristöhaasteiden maailmassa. Osallistujat saavat käyttöönsä myös materiaalipaketit luentojen teemoista.

Koulutus suoritetaan omaan tahtiin katsomalla luentotallenteet sähköisessä oppimisympäristössä 13.8.2023 mennessä. Ilmoittautuessasi saat vastausviestinä ohjeet verkko-oppimisympäristöön kirjautumiseen. Kaikki luennot materiaaleineen löytyvät sieltä.

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen täällä!

Kuva: Chris Barbalis / Unsplash

Me tulevaisuudentekijät – Ratkaisuja keke-opetuksen haasteisiin aineenopettajille -verkkokoulutus elokuussa

Koulutuksessa tartutaan ratkaisukeskeisesti ja innostavasti monille tuttuihin kestävän kehityksen opetuksen pulmakohtiin.  

Miten toimia, kun aihe ei kiinnosta oppilaita? Miten puhua kestävästä kehityksestä uskottavasti, vaikka asiat tuntuvat vain junnaavan paikallaan? Mitä jos oppilaat ahdistuvat? Entä miten torjua polarisaatiota keke-kysymysten parissa? 

Saat koulutuksesta monipuolisia välineitä keke-opetuksen haasteiden selättämiseen. Koulutuspäivässä keskitytään tehtäviin, joiden avulla haastavia aiheita voi käsitellä oppitunneilla muun muassa pelillistämisen, positiivisen pedagogiikan sekä arvokasvatuksen menetelmin.

Koulutus koostuu ennakkotehtävästä, verkossa järjestettävästä koulutuspäivästä sekä viidestä syventävästä verkkoluennosta, jotka voit katsoa omaan tahtiin.  

Kesäloman koulutuspäivä järjestetään verkossa ma 7.8. klo 9.30–15.30. Saman sisältöisiä koulutuksia järjesteteään myös syyskuussa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

BMOL järjestää koulutuksen yhteistyössä WWF Suomen sekä usein muiden ympäristöalan organisaatioiden kanssa.

Kuva: Laura Karlin / WWF

Olemme mukana ULOS-UT-OUT -tapahtumassa kesäkuussa

ULOS-UT-OUT järjestetään 13.-15.6.2023 Nurmeksessa. Se on satojen opettajien, kasvattajien, ohjaajien, päättäjien, tutkijoiden ja opiskelijoiden kohtaamispaikka, joka järjestetään useiden toimijoiden yhteistyönä. BMOL on mukana tapahtumassa monin tavoin:

1) Toivon taitoja metsässä -työpaja
Toivon taidot ovat kestävään kehitykseen liittyviä tunne- ja vaikuttamistaitoja. Työpajassa pääset tutustumaan Toivon taitojen rastirataan, joka on helppokäyttöinen menetelmä tunne- ja vaikuttamistaitojen harjoitteluun luontoympäristössä. Työpaja järjestetään torstaina 15.6. klo 8:30-10:00.

2) Virtuaalipuheenvuoro: Johdatus toivon taitoihin
Toivon taidot ovat kestävään kehitykseen liittyviä tunne- ja vaikuttamistaitoja. Käytännönläheinen puheenvuoro tutustuttaa kuulijan toivon taitojen käsitteeseen ja esittelee erilaisia menetelmiä ja materiaaleja, joita toivon taitojen opettelussa ja opettamisessa voi hyödyntää. Puheenvuoro tarjoaa monenlaisia käytännön ideoita toivon taitojen opettamiseen ja lisäksi saat vinkkejä lisätiedon ja inspiraation lähteille. Puheenvuoro on katsottavissa tapahtumasovelluksessa viimeistään kesäkuun alusta lähtien.

3) Minimessut
BMOL:in toimintaa tapahtuman messuilla esittelee toiminnanjohtajamme Kati Vähä-Jaakkola.

Ilmoittautuminen tapahtumaan täällä.


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...