Tunne- ja vaikuttamistaidot kestävyyskasvatuksessa -koulutukset syksyllä 2023

Kuva: Trust ”Tru” Katsande/ Unsplash

Toivo on taito, jota voidaan kehittää harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja. Tunne- ja vaikuttamistaidot kestävyyskasvatuksessa -koulutukset syventävät osaamista toivon taitojen ohjaamisesta.

Tutustut koulutuksessa useisiin uusiin tehtäväkokonaisuuksiin, joissa kestävän kehityksen teemoja käsitellään tunne- ja vaikuttamistaitojen näkökulmista. Pääset keskustelemaan, sekä kokeilemaan itse lukuisia lasten ja nuorten kanssa hyödynnettäväksi sopivia harjoituksia. Pääpaino on luovissa menetelmissä, jotka mahdollistavat erityisen hyvin tunnetaitojen syventämisen. Koulutuksessa mm. maalataan, tehdään uudenlaisia vastamainoksia ja kirjoitetaan runoja. Harjoitukset sopivat monenlaiseen lasten ja nuorten toimintaan sekä useiden eri oppiaineiden tunneille ja koulun monialaiseen yhteistyöhön. 

Koulutukset toimivat jatkokoulutuksena Toivoa ja toimintaa- sekä Toivon taitoja opettajille -koulutuksillemme, mutta mukaan saa tulla, vaikkei olisi näihin koulutuksiin osallistunut.

MITEN? Koulutuskokonaisuus koostuu kahdesta koulutuspäivästä sekä parin tunnin mittaisesta, itsenäisesti suoritettavasta ennakkotehtävästä. Jos tunne- ja vaikuttamistaidot eivät ole sinulle ennestään tuttuja, kannattaa ennakkotehtävän tekemiseen varata 3-4 tuntia. Ennakkotehtävä tutustuttaa sinut teoriaan, koulutuspäivissä keskitytään käytännön tekemiseen. Koulutus on osallistujille ilmainen.

KENELLE? Koulutuksiin voivat ilmoittautua mukaan kaikki kestävyyskasvatuksesta kiinnostuneet, lasten ja nuorten parissa työskentelevät aikuiset. 

KUKA JÄRJESTÄÄ? Biologian ja maantieteen opettajien liitto järjestää koulutukset Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella. Kouluttajana toimii ympäristökasvatuksen asiantuntija, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja Pinja Sipari. 

MISSÄ? Koulutuksia järjestetään sekä verkossa että lähikoulutuksina Helsingissä. 

MILLOIN? Koulutuskokonaisuuksia järjestetään loka-, marras- ja joulukuussa 2023:

  • Verkko: to ja pe 19.-20.10. klo 9.30-15.30. (PERUTTU)
  • Verkko: to ja pe 23.-24.11. klo 9.30-15.30. Ilmoittaudu mukaan täällä.
  • Helsinki: ma ja ti 4.-5.12. klo 10-16. Ilmoittaudu mukaan täällä.

LISÄTIEDOT: Kouluttaja Pinja Sipari, pinja.sipari _at_ bmol.fi

Ps. Jos et pääse mukaan koulutuksiin, mutta haluat opiskella sen teemoja itsenäisesti, voit ilmoittautua mukaan Toivon taitojen verkkokurssille. Lue lisää täältä!


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Tule mukaan suunnittelemaan entistä parempaa kestävän kehityksen kasvatusta!

Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hankkeessa kootaan ja julkaistaan tänä vuonna iso määrä kestävän kehityksen kasvatukseen soveltuvaa ...