Toivoa ja toimintaa -jatkokoulutus syksyllä 2023: Tunne- ja vaikuttamistaidot kestävyyskasvatuksessa

Kuva: Trust ”Tru” Katsande/ Unsplash

Toivo on taito, jota voidaan kehittää harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja. Tunne- ja vaikuttamistaidot kestävyyskasvatuksessa -koulutukset syventävät osaamista toivon taitojen ohjaamisesta.

Tutustut koulutuksessa useisiin uusiin tehtäväkokonaisuuksiin, joissa kestävän kehityksen teemoja käsitellään tunne- ja vaikuttamistaitojen näkökulmista. Pääset keskustelemaan, sekä kokeilemaan itse lukuisia lasten ja nuorten kanssa hyödynnettäväksi sopivia harjoituksia. Pääpaino on luovissa menetelmissä, jotka mahdollistavat erityisen hyvin tunnetaitojen syventämisen. Koulutuksessa mm. maalataan, tehdään uudenlaisia vastamainoksia ja kirjoitetaan runoja. Harjoitukset sopivat monenlaiseen lasten ja nuorten toimintaan sekä useiden eri oppiaineiden tunneille ja koulun monialaiseen yhteistyöhön. 

Koulutukset toimivat jatkokoulutuksena Toivoa ja toimintaa- sekä Toivon taitoja opettajille -koulutuksillemme, mutta mukaan saa tulla, vaikkei olisi näihin koulutuksiin osallistunut.

MITEN? Koulutuskokonaisuus koostuu kahdesta koulutuspäivästä sekä parin tunnin mittaisesta, itsenäisesti suoritettavasta ennakkotehtävästä. Jos tunne- ja vaikuttamistaidot eivät ole sinulle ennestään tuttuja, kannattaa ennakkotehtävän tekemiseen varata 3-4 tuntia. Ennakkotehtävä tutustuttaa sinut teoriaan, koulutuspäivissä keskitytään käytännön tekemiseen. Koulutus on osallistujille ilmainen.

KENELLE? Koulutuksiin voivat ilmoittautua mukaan kaikki kestävyyskasvatuksesta kiinnostuneet, lasten ja nuorten parissa työskentelevät aikuiset. 

KUKA JÄRJESTÄÄ? Biologian ja maantieteen opettajien liitto järjestää koulutukset Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella. Kouluttajana toimii ympäristökasvatuksen asiantuntija, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja Pinja Sipari. 

MISSÄ? Koulutuksia järjestetään sekä verkossa että lähikoulutuksina Helsingissä. 

MILLOIN? Koulutuskokonaisuus järjestetään useita kertoja loka-, marras- ja joulukuussa 2023:

  • Helsinki: to ja pe 12.-13.10. klo 10.00-16.00. Ilmoittaudu mukaan täällä.
  • Verkko: to ja pe 19.-20.10. klo 9.30-15.30. Ilmoittaudu mukaan täällä.
  • Helsinki: ma ja ti 6.-7.11. klo 10-16. Ilmoittaudu mukaan täällä.
  • Verkko: to ja pe 23.-24.11. klo 9.30-15.30. Ilmoittaudu mukaan täällä.
  • Helsinki: ma ja ti 4.-5.12. 10-16. Ilmoittaudu mukaan täällä.

LISÄTIEDOT: Kouluttaja Pinja Sipari, pinja.sipari _at_ bmol.fi

Ps. Jos et pääse mukaan koulutuksiin, mutta haluat opiskelle sen teemoja itsenäisesti, voit ilmoittautua mukaan Toivon taitojen verkkokurssille. Lue lisää täältä!