Toivon taidot -koulutukset opettajille tammikuussa 2023

Kuva: Simone Dezaiacomo / Unsplash

Ilmastonmuutos, luontokato ja muut globaalit kriisit herättävät hankalia tunteita, jotka voivat heikentää hyvinvointiamme. Toivoa ei kuitenkaan ole syytä menettää! Kestävään tulevaisuuteen liittyvä toivo on taito, jota opitaan harjoittelemalla tunne- ja vaikuttamistaitoja.

Käytännönläheisessä koulutuksessa opit erilaisia toivon taitoja tunteiden käsittelyyn, osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Koulutus koostuu lyhyistä luennoista sekä runsaasta määrästä käytännön harjoituksia ja ryhmäkeskusteluita. Saat käyttöösi monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voit ohjata toivon taitojen harjoittelua omien oppilaidesi kanssa.

Koulutus sopii kaikille teemasta kiinnostuneille opettajille, ennakko-osaamista ei tarvita. Mukaan voivat ilmoittautua perusopetuksen, lukion, ammatillisen opetuksen, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opettajat.

Kouluttajana toimii lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari.

Toivon taidot -koulutuksia on järjestetty vuoden 2022 aikana kolmeen kertaan ja ne ovat saaneet upeaa palautetta:

Todella antoisa, mielenkiintoinen ja hyödyllinen koulutus, josta sai paljon eväitä vietäväksi suoraan omaan työhön.”

”Koulutus oli mahtava ja inspiroiva!”

”Oli ihanaa ja voimaannuttavaa!”

”Tosi kiva koulutus! Tosi kivasti jaettu teoriat etukäteen katsottaviksi ja paikan päällä keskityttiin enemmän toimintaan.”

Järjestämme ilmaisen koulutuksen vielä kaksi kertaa tammikuussa 2023 seuraavasti:

  • JOULULOMAKOULUTUS VERKOSSA ke 4.1. klo 10-16 ja to 5.1. klo 10-16. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.
  • PERUTTU: LÄHIKOULUTUS HELSINGISSÄ to 19.1. klo 10-16 ja pe 20.1. klo 10-16.

Koulutuspäivien lisäksi osallistujat saavat ennakkotehtävän (omatoimisesti katsottavat lyhyet videoluennot, yht. noin 1,5 h).

Tervetuloa mukaan innostumaan toiveikkaassa ilmapiirissä!

Lisätietoja: Pinja Sipari, pinja.sipari (a_t) bmol.fi

Koulutus toteutetaan Opetushallituksen tuella.

Ps. Huomasithan myös Hyvinvointia ympäristöhaasteiden maailmassa -verkkoluentomme? Luentotallenteet ovat katsottavissa kesäkuun puoliväliin 2023 asti!


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...