Panun ja Pinjan videovinkit maailmantilanteen käsittelyyn nuorten kanssa

Julkaisimme juuri kaksi vinkkivideota vaikean maailmantilanteen käsittelyyn nuorten kanssa! Ensimmäinen video on suunnattu taustatiedoksi opettajille ja kasvattajille, toinen suoraan nuorille. Hyviä katseluhetkiä!

Huomaathan, että täältä löytyy valmiita tehtäväideoita ja -ohjeita tunteiden käsittelyn tueksi sekä paremman maailman puolesta vaikuttamiseen.

Dosentti Panu Pihkalan vinkit opettajille maailmantilanteen käsittelyyn koulussa (7 min.)

Helsingin yliopiston dosentti, ympäristötunnetutkija Panu Pihkala kertoo videolla vinkkejä sotateemojen käsittelyyn tunteiden näkökulmasta.

Pihkala viittaa videolla seuraaviin materiaaleihin:

Voit katsella videon suoraan tältä sivulta tai YouTubesta: https://youtu.be/s45i7iecW4k

Pinjan vinkkivideo oppilaille (5min.)

Videolla lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, BMOL ry:n ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari kertoo nuorille vinkkejä siihen, miten omaa oloa voi helpottaa hankalassa maailmantilanteessa.

Voit katsella videon suoraan tältä sivulta tai YouTubesta: https://youtu.be/HkbTu8HwMpw

Halutessasi voit käyttää Pinjan vinkkilistaa myös alta löytyvän kuvan muodossa.


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...