Panun ja Pinjan videovinkit maailmantilanteen käsittelyyn nuorten kanssa

Julkaisimme juuri kaksi vinkkivideota vaikean maailmantilanteen käsittelyyn nuorten kanssa! Ensimmäinen video on suunnattu taustatiedoksi opettajille ja kasvattajille, toinen suoraan nuorille. Hyviä katseluhetkiä!

Huomaathan, että täältä löytyy valmiita tehtäväideoita ja -ohjeita tunteiden käsittelyn tueksi sekä paremman maailman puolesta vaikuttamiseen.

Dosentti Panu Pihkalan vinkit opettajille maailmantilanteen käsittelyyn koulussa (7 min.)

Helsingin yliopiston dosentti, ympäristötunnetutkija Panu Pihkala kertoo videolla vinkkejä sotateemojen käsittelyyn tunteiden näkökulmasta.

Pihkala viittaa videolla seuraaviin materiaaleihin:

Voit katsella videon suoraan tältä sivulta tai YouTubesta: https://youtu.be/s45i7iecW4k

Pinjan vinkkivideo oppilaille (5min.)

Videolla lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, BMOL ry:n ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari kertoo nuorille vinkkejä siihen, miten omaa oloa voi helpottaa hankalassa maailmantilanteessa.

Voit katsella videon suoraan tältä sivulta tai YouTubesta: https://youtu.be/HkbTu8HwMpw

Halutessasi voit käyttää Pinjan vinkkilistaa myös alta löytyvän kuvan muodossa.


Lisää blogissa

Päätöswebinaari: Toivon taidot kestävyyskasvatuksessa

Biologian ja maantieteen opettajien liitto on käsitellyt viime vuosina useissa hankkeissaan toivoa ja toivon taitoja, eli tunne- ja vaikuttamistaitoja kestävyyskasvatuksessa. ...

Näin suunnittelet työpajan tai opetuskokonaisuuden toivon taidoista

Toivon kaipuu nousee esiin usein, kun puhutaan kestävästä kehityksestä ja siihen liittyvistä haasteista. Moni opettaja ja kasvattaja pohtii miten lohduttaa ...