BMOL osallistuu Educa-messuille 24.–25.1.2025. Liitolla on osasto Opettajan olohuoneessa. Tervetuloa osastollemme juttusille sekä osallistumaan arvontaan!
BMOL myös osallistuu ja järjestää lavaohjelmaa molempina päivinä:
- Kielitietoisuus sekä (geo)medialukutaito maantieteen opetuksessa. Luennoitsijana toimii Petteri Muukkonen (Vanhempi yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto ja CRITICAL-hanke). Opettajan olohuoneen lava, pe 24.1. klo 13:00–13:30.
- Termit ja käsitteet maantieteen opetuksessa: maantieteen termien kerääminen joukkoistamalla Tieteen termipankkiin. Luennoitsijana toimii Petteri Muukkonen (Vanhempi yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto ja CRITICAL-hanke). Opettajan olohuoneen lava, pe 24.1. klo 13:30–14:00.
- Kestävä kehitys eri oppiaineiden opetuksessa. Luennoitsijana toimii Pinja Sipari (kestävyyskasvatuksen asiantuntija, BMOL ry). Opettajan olohuoneen lava, la 25.1. klo 15:00–13:30.
- Minun mereni -elokuvanäytös sekä siihen liittyvän monialaisen Itämeri-oppimateriaalin esittely. Oppimateriaali on suunnattu alakouluun, yläkouluun ja lukioon. Visio-lava, la 25.1. klo: 15:15–16:30.
Lisätietoja ohjelmista täältä (muut ohjelmat) sekä täältä (elokuvanäytös).
BMOL:in uudet materiaalit ja koulutukset
Educa-messut ovat erinomainen tilaisuus kertailla edellisen vuoden tuotoksia sekä katsoa tulevaan. Tähän alle on koottu liiton vuonna 2024 julkaisemat opetusmateriaalit sekä tietoa uusimmasta koulutuksestamme.
1) Näkymiä kestävään tulevaisuuteen – verkkokurssi alkaa helmikuussa ja sen voi suorittaa omaan tahtiin vuoden 2025 aikana. Kurssi on osallistujille maksuton. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä.
2) Aineenhallinta ajan tasalle -työohjeoppaat sisältävät kymmeniä työohjeita yläkoulun ja lukion biologian ja maantieteen opetukseen. Lisäksi biologian, maantieteen ja terveystiedon huippuasiantuntijoiden verkkoluentosarjat oheismateriaaleineen ovat nyt avoimina kaikille. Tutustu oppaisiin, katso luennot ja ota tehtävät käyttöön täällä.
3) Toivoa ja toimintaa -hankkeessa julkaistiin vuonna 2024:
- Tehtäväpaketit eri oppiaineisiin. Kestävää kehitystä käsitellään tehtäväpaketeissa seuraavien oppiaineiden näkökulmista: biologia, elämänkatsomustieto, fysiikka, kemia, kotitalous, kuvataide, käsityö, maantiede, terveystieto, uskonto, yhteiskuntaoppi sekä äidinkieli ja kirjallisuus.
- Tehtäväpaketit Agenda 2030 -tavoitteista. Oma tehtäväpaketti jokaisesta Agenda-tavoitteesta!
- Videosarjat Agenda 2030 -tavoitteista. Kahdessa videosarjassa käsitellään Agenda-tavoitteita yksitellen. Toinen sarja koostuu opetuskäyttöön tarkoitetuista animaatiovideoista, toinen lyhyistä asiantuntijaluennoista. Kaikki videot on koottu tälle sivulle.
- Hopp och Handling – ruotsinkielinen Toivoa ja toimintaa -tehtäväpaketti
- Toivoa ja toimintaa alakouluun -tehtäväpaketti. Tässä tehtäväpaketissa Toivoa ja toimintaa -mallia on sovellettu alakouluikäisten kanssa työskentelevien käyttöön.
- Vinkki! Vuodesta toiseen sivustomme kestosuosikki on Tunnetehtäviä-sivu, johon on koottu kymmeniä ympäristötunteiden käsittelyyn soveltuvia tehtäviä.
- Open ilmasto-opas -sivustolla käsitellään ilmastonmuutosta kaikkien koulussa opetettavien oppiaineiden näkökulmasta erikseen. Sivuston sisältöjä päivitetään talven 2024-25 aikana. Pääosa päivityksistä on jo valmiina. Maantieteen, biologian ja kemian sivut päivitetään myöhemmin.