Tule mukaan suunnittelemaan entistä parempaa kestävän kehityksen kasvatusta!

Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hankkeessa kootaan ja julkaistaan tänä vuonna iso määrä kestävän kehityksen kasvatukseen soveltuvaa materiaalia eri kohderyhmille. Tarkoituksena on koota yhteen eri tahojen julkaisemia erityisen hyviä tehtäviä ja julkaista niitä selkeästi jaoteltuna. Julkaisemme tietyille oppiaineille sekä eri Agenda 2030 -teemojen käsittelyyn erityisen hyvin sopivia tehtäviä ja materiaaleja.

Nyt kutsumme sinut mukaan suunnittelemaan uusia materiaaleja kanssamme! Suunnittelutyöpajoihin ovat tervetulleita mukaan kaikki kestävän kehityksen kasvatuksesta kiinnostuneet. Erityisesti toivomme mukaan kestävän kehitykseen kasvatukseen materiaaleja tuottavia tahoja kuten järjestöjä ja tutkimusryhmiä sekä kestävän kehityksen kasvatuksesta innostuneita eri oppiaineiden opettajia ja muita osaajia.

Järjestämme maaliskuun 2024 aikana useita suunnittelutyöpajoja eri teemoilla, lue lisää alta ja ilmoittaudu mukaan! Pääosa työpajoista järjestetään verkossa, joten mukaan voi tulla mistä päin Suomea tahansa.

Työpajat järjestöille ja muille maksuttomia opetusmateriaaleja tuottaville tahoille

Uusissa Toivoa ja toimintaa -materiaaleissa tarkoituksena on, että pyörää ei keksitä uudelleen. Sen sijaan haluamme nostaa esiin erityisesti järjestöjen huippuhyviä materiaaleja ja niiden tekijöitä.

Järjestöille ja muille maksuttomia kestävän kehityksen kasvatukseen soveltuvia materiaaleja tuottaville tahoille suunnatuissa työpajoissa pääset vinkkaamaan teidän julkaisemianne erityisen hyviä tehtäviä ja materiaaleja. Lisäksi työpajoissa tutustutaan sekä jaetaan järjestöjen ja muiden tahojen ajankohtaisia kuulumisia hyvässä seurassa.

Työpajoja järjestetään maaliskuun alussa kaksi:

  • Verkkotyöpaja zoomissa, ma 4.3. klo 14-16.
  • Lähityöpaja Helsingissä, to 7.3. klo 13-15. Työpaja järjestetään Itä-Pasilassa BMOL:in toimiston viihtyisässä kokoustilassa. Tarjolla on teetä, kahvia ja pientä purtavaa. Halutessasi voit tulla mukaan omakustanteiselle lounaalle samassa rakennuksessa sijaitsevaan lounasravintolaan klo 12 alkaen. TÄYNNÄ!

Työpajat eri oppiaineille sekä luokanopettajille

Julkaisemme vuoden aikana tehtäväpaketit 11 kestävän kehityksen kasvatuksen kannalta keskeisen oppiaineen opetukseen. Näissä paketeissa kohderyhmänä ovat yläkoulu ja toinen aste. Lisäksi julkaisemme alakouluille suunnattua materiaalia.

Jokaisen oppiaineen materiaalipakettien suunnitteluun järjestetään tiivis tunnin mittainen työpaja. Näihin työpajoihin kutsumme mukaan kestävän kehityksestä kiinnostuneita opettajia, opeopiskelijoita, tutkijoita ja muita kyseisen oppiaineen sisältöjä tuntevia henkilöitä. Voit ilmoittautua mukaan yhteen tai useampaan työpajaan. Pääset kertomaan työpajassa siitä, millaisille opetusmateriaaleille olisi erityistä tarvetta sekä keskustelemaan siitä, mitkä kestävän kehityksen teemat ovat oppiaineessanne erityisen tärkeitä. Lisäksi voit vinkata oppiaineeseen erityisen hyvin sopivista maksuttomista opetusmateriaaleista.

Omatoimityöpaja sinulle, jolle muiden pajojen aikataulut eivät sovi

Voit auttaa materiaalien kehittämisessä myös itsenäisesti työskennellen. Kun ilmoittaudut mukaan omatoimityöpajaan, saat vastausviestinä sähköpostiisi pienen introvideon, jossa esitellään tulevia materiaaleja sekä niihin liittyviä kysymyksiämme. Lisäksi saat linkin lomakkeeseen, jolla voit vinkata hyvistä materiaaleista sekä kertoa näkemyksiäsi siitä, mitä uusien materiaalien suunnittelussa kannattaa huomioida. 

Omatoimityöpaja on auki huhtikuun puoliväliin asti. Ilmoittaudu omatoimityöpajaan täällä!

Yhteystiedot

Kaikissa kysymyksissä voit olla yhteydessä hankekoordinaattoriin, joka myös toimii fasilitaattorina kaikissa työpajoissa: pinja.sipari_a_bmol.fi

Ps. Huomasithan myös uuden videosarjamme Agenda 2030 -tavoitteista?

Pääset tutustumaan toimintaohjelman kaikkiin 17 tavoitteeseen parin minuutin mittaisten, suomenkielisten animaatiovideoiden avulla. Videoilla kerrotaan perusasiat kustakin tavoitteesta sekä avataan sitä miten tavoitteeseen liittyvät haasteet näkyvät eri puolilla maailmaa, ja miten niitä voidaan ratkaista. Lue lisää ja katso videot täältä: https://toivoajatoimintaa.fi/videosarja/


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...