Tule mukaan Luovat menetelmät toivon taitojen opetuksessa -koulutuksiin kesällä 2023

Kuva: Trust ”Tru” Katsande/ Unsplash

Kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville suunnattu koulutus syventää osaamistasi toivon taitojen ohjaamisesta lapsille ja nuorille. Odotettavissa on kestävän kehityksen kasvatusta tukevaa tiukkaa asiasisältöä yhdistettynä luovaan tekemisen meininkiin!

Tutustut useisiin tehtäväkokonaisuuksiin, joissa keke-teemoja käsitellään tunne- ja vaikuttamistaitojen näkökulmista. Pääset keskustelemaan sekä kokeilemaan itse lukuisia uusia, suoraan lasten ja nuorten kanssa hyödynnettäväksi sopivia harjoituksia. Koulutuksessa mm. valokuvataan, maalataan ja kirjoitetaan runoja. Harjoitukset sopivat monenlaiseen lasten ja nuorten toimintaan sekä eri oppiaineiden tunneille ja koulun monialaiseen yhteistyöhön. 

MITEN? Koulutus koostuu kahdesta koulutuspäivästä sekä parin tunnin mittaisesta, itsenäisesti suoritettavasta ennakkotehtävästä. Ennakkotehtävä tutustuttaa sinut teoriaan, koulutuspäivissä keskitytään käytännön tekemiseen. Koulutus on osallistujille ilmainen.

MISSÄ? Koulutuksia järjestetään verkossa sekä lähikoulutuksena Helsingissä, lähellä Pasilan juna-asemaa järjestettäviin lähikoulutuksiin. 

KUKA JÄRJESTÄÄ? Biologian ja maantieteen opettajien liitto järjestää koulutukset Opetushallituksen sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella. Kouluttajana toimii ympäristökasvatuksen asiantuntija, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja Pinja Sipari. Hän on kuvataideharrastaja, joka on opiskellut tunnetaito-ohjaajakoulutuksen osana myös taideterapeuttisia menetelmiä.

KENELLE? Koulutuksiin voivat ilmoittautua mukaan lasten ja nuorten parissa työskentelevät aikuiset. Mukaan ovat tervetulleita niin luovan tekemisen vasta-alkajat kuin kokeneet ammattilaisetkin. Toivomme kuitenkin, että sinulla on jo perusosaaminen tunne- ja vaikuttamistaidoista.

MILLOIN? Koulutuskokonaisuus järjestetään kolmesti koulujen kesälomalla 2023:

  • Verkkokoulutus 5.-6.6. klo 10-16.
  • Helsinki: 8.-9.6. klo 10-16.
  • Helsinki: torstaina ja perjantaina 3.-4.8. klo 10-16. Ilmoittaudu mukaan täällä.

LISÄTIEDOT: Kouluttaja Pinja Sipari, pinja.sipari _at_ bmol.fi

ps. Mainostimme tätä koulutusta aiemmin pelkästään opettajille suunnattuna kokonaisuutena. Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahan turvin koulutukseen voivat nyt ilmoittautua kaikki lasten ja nuorten parissa työskentelevät. Lämpimästi tervetuloa mukaan!