Vielä ehdit Toivon taitojen verkkokurssille!

Kuva: Trust ”Tru” Katsande ja Nick Page / Unsplash

Toivon taitojen verkkokurssilla pääset tutustumaan ympäristötunteisiin, tunne- ja vaikuttamistaitoihin sekä hyvinvointitaitoihin. Voit suorittaa kurssin omassa tahdissasi ja valitsemassasi laajuudessa keskittyen eniten itseäsi kiinnostaviin aiheisiin.

Kurssi on suunnattu kaikille ympäristötunteista sekä tunne- ja vaikuttamistaidoista kiinnostuneille. Erityisesti se hyödyttää nuorten kanssa työskenteleviä opettajia, nuorisotyöntekijöitä, järjestöväkeä ja muita kasvattajia. Kurssi ei vaadi ennakko-osaamista, mutta toisaalta se tarjoaa hyvää kertausta jo aihetta tuntevalle. 

Kurssi koostuu luentovideoista ja runsaasta määrästä hyväksi havaittuja tehtäviä sekä linkeistä lisätiedon lähteille. Materiaalit on koostettu useista BMOL ry:n viime vuosien koulutushankkeista. Luennoitsijoina toimivat BMOL ry:n ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari, Tunne ry:n Taneli Saari ja Sanni Saarimäki sekä dosentti Panu Pihkala Helsingin yliopistosta.

Kurssi toteutetaan Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella ja se on osallistujille maksuton. 

Kurssin teemat:

 1. Johdatus toivon taitoihin ja kurssin sisältöihin
 2. Ympäristötunteiden kohtaamisessa tarvitaan tunnetaitoja
 3. Vaikuttamista kannattaa harjoitella
 4. Sukellus ympäristötunteisiin
 5. Omat ympäristötunteeni
 6. Kehollisuus ja luovat menetelmät toivon taitojen opetuksessa
 7. Kun syyllistäminen huolestuttaa
 8. Ympäristösuru auttaa luopumisessa
 9. Suuttumus ja viha voimavarana 
 10. Rohkeutta voi kasvattaa
 11. Toivo ja mielihyvä ympäristötoiminnassa
 12.  Kohti hyvinvointia

Kurssi suoritetaan itsenäisesti katsomalla luentovideoita oppimisympäristöstä sekä tutustumalla tehtäviin ja lisämateriaaleihin itselle parhaalta tuntuvalla tavalla. Osallistumistodistuksen saa palauttamalla lyhyen lopputehtävän 24.1.2024 mennessä. Kurssin huolelliseen suorittamiseen kannattaa varata aikaa 10-15 tuntia, mutta myös kevyempi suoritus onnistuu hyvin. 

Kurssimateriaalit on juuri julkaistu, joten ilmoittautuessasi pääset tutustumaan niihin vaikka heti. Ilmoittautuessasi saat vastausviestinä linkin kurssin sähköiseen oppimisympäristöön. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

>>> Ilmoittaudu kurssille täällä! 

Olemme saaneet kurssista paljon upeaa palautetta!

“Ihanasti toteutettu kurssi, josta sai paljon ideoita oman työn toteutukseen!”

“Kurssi on antanut minulle todella paljon ajateltavaa!”

Jokaiseen osioon kuuluvat tehtävät ovat todella hyviä.”

“Aivan mieletön paketti. Siis hyvässä mielessä. Niin paljon eritasoisia tehtäviä, luentoja, linkkejä, jatkomahdollisuuksia.”

“Kurssi oli hyödyllinen itselleni sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti.”

“Suurkiitos tästä isosta elämyksestä!”


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...