Tervetuloa mukaan lukemaan ja jakamaan hyviä uutisia kestävästä kehityksestä!

Kuva: Asian Development Bank / flickr.com

Moni kokee uutisten olevan usein masentavia tai jopa ahdistavia. Maailmassa tapahtuu kuitenkin myös paljon hyvää.

Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry on perustanut Toivoa ja toimintaa -hankkeensa osana uuden Hyviä uutisia kestävästä kehityksestä -facebook-ryhmän, jossa jaetaan ryhmän nimen mukaisesti hyviä uutisia kestävästä kehityksestä. Ryhmässä voimme yhdessä jakaa ja koota yhteen hyviä uutisia opetuskäyttöön ja omaksi iloksemme, olipa kyseessä vaikkapa lukutaidon paraneminen, sukupuolten tasa-arvon kehitys tai käyttöönotetut uudet ilmastoratkaisut.

Ryhmässä hyvillä kestävän kehityksen uutisilla tarkoitetaan sitä, kun Agenda2030 -tavoitteet pala palalta toteutuvat. Täältä voit kurkata aihetta tarkemmin. Uutisen määritelmä ryhmässä on väljä. 

Valitettavasti yhteiskunnassamme käydään välillä keskusteluja, joissa Agenda2030 -tavoitteita pyritään kyseenalaistamaan. Tällaisiin keskusteluihin emme tässä ryhmässä kuluta energiaa.

Vaikka ryhmässä keskitytään positiivisiin uutisiin, on hyvä muistaa että maailma ei muutu tällä hetkellä ainoastaan paremmaksi paikaksi, vaan moninaiset ongelmat ja haasteet ovat todellinen uhka yhteiskunnillemme ja luonnonjärjestelmille. Ne ovat yhtä totta kuin positiiviset uutiset. Ennen kuin otat aiheen mukaan esimerkiksi opetukseen, suosittelemme lämpimästi lukemaan Ville Lähteen erinomaisen tekstin positiivisten ja negatiivisten viestien ja uutisten välisestä ristiriidasta.

Tervetuloa mukaan! Löydät ryhmän tästä osoitteesta: https://www.facebook.com/groups/1390345291149971/


Lisää blogissa

Toivoa ja toimintaa NUORI24 -messuilla

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024. Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hanke on mukana messuilla! ...

Agenda 2030 -tavoitteet selkokielellä

Agenda 2030 -toimintaohjelman alatavoitteet sisältävät paljon kiinnostavaa lisätietoa kestävästä kehityksestä. Toisinaan tavoitetekstit ovat kuitenkin vaikealukuisia. Ne sisältävät vaikeita asioita ja ...