Tervetuloa mukaan lukemaan ja jakamaan hyviä uutisia kestävästä kehityksestä!

Kuva: Asian Development Bank / flickr.com

Moni kokee uutisten olevan usein masentavia tai jopa ahdistavia. Maailmassa tapahtuu kuitenkin myös paljon hyvää.

Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry on perustanut Toivoa ja toimintaa -hankkeensa osana uuden Hyviä uutisia kestävästä kehityksestä -facebook-ryhmän, jossa jaetaan ryhmän nimen mukaisesti hyviä uutisia kestävästä kehityksestä. Ryhmässä voimme yhdessä jakaa ja koota yhteen hyviä uutisia opetuskäyttöön ja omaksi iloksemme, olipa kyseessä vaikkapa lukutaidon paraneminen, sukupuolten tasa-arvon kehitys tai käyttöönotetut uudet ilmastoratkaisut.

Ryhmässä hyvillä kestävän kehityksen uutisilla tarkoitetaan sitä, kun Agenda2030 -tavoitteet pala palalta toteutuvat. Täältä voit kurkata aihetta tarkemmin. Uutisen määritelmä ryhmässä on väljä. 

Valitettavasti yhteiskunnassamme käydään välillä keskusteluja, joissa Agenda2030 -tavoitteita pyritään kyseenalaistamaan. Tällaisiin keskusteluihin emme tässä ryhmässä kuluta energiaa.

Vaikka ryhmässä keskitytään positiivisiin uutisiin, on hyvä muistaa että maailma ei muutu tällä hetkellä ainoastaan paremmaksi paikaksi, vaan moninaiset ongelmat ja haasteet ovat todellinen uhka yhteiskunnillemme ja luonnonjärjestelmille. Ne ovat yhtä totta kuin positiiviset uutiset. Ennen kuin otat aiheen mukaan esimerkiksi opetukseen, suosittelemme lämpimästi lukemaan Ville Lähteen erinomaisen tekstin positiivisten ja negatiivisten viestien ja uutisten välisestä ristiriidasta.

Tervetuloa mukaan! Löydät ryhmän tästä osoitteesta: https://www.facebook.com/groups/1390345291149971/


Lisää blogissa

Tule mukaan suunnittelemaan entistä parempaa kestävän kehityksen kasvatusta!

Biologian ja maantieteen opettajien liiton Toivoa ja toimintaa -hankkeessa kootaan ja julkaistaan tänä vuonna iso määrä kestävän kehityksen kasvatukseen soveltuvaa ...

Nyt pääset tutustumaan Toivon taitojen verkkokurssin materiaaleihin vapaasti!

Toivon taitojen verkkokurssin materiaalit tutustuttavat sinut ympäristötunteisiin, tunne- ja vaikuttamistaitoihin sekä hyvinvointitaitoihin.  Kurssin materiaalit on nyt avattu ja kaikki halukkaat ...