Päätöswebinaari: Toivon taidot kestävyyskasvatuksessa

Kuva: Kristel Hayes / Unsplash

Biologian ja maantieteen opettajien liitto on käsitellyt viime vuosina useissa hankkeissaan toivoa ja toivon taitoja, eli tunne- ja vaikuttamistaitoja kestävyyskasvatuksessa. Nyt hankkeiden fokus on siirtymässä muihin teemoihin ja haluamme vetää yhteen menneissä hankkeissa oppimaamme. Toivon taitojen päätöswebinaarissa kuulet tärkeimmät oivalluksemme toivosta ja toivon taidoista kestävyyskasvatuksessa. Lisäksi tutustut teemaan liittyviin opetusmateriaaleihimme  ja kuulet tulevista hankkeistamme.

Webinaari on maksuton ja se on suunnattu kaikille kestävyyskasvatuksesta kiinnostuneille opettajille, kasvattajille, nuorisotyöntekijöille, järjestöväelle, tutkijoille, opiskelijoille jne.

Webinaari järjestetään zoomissa torstaina 14.12. klo 14.30-16.00. Halutessasi voit katsoa webinaarin tallenteena jälkikäteen. Tallenne on katsottavissa vuoden loppuun asti. Webinaari alkaa noin tunnin mittaisella luento-osiolla, jonka jälkeen on mahdollisuus kysymyksille ja keskustelulle. Luennoitsijana toimii BMOL:in ympäristökasvatuksen asiantuntija, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja Pinja Sipari. Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa webinaarin tallenteen sekä tiiviin materiaalipaketin toivon taidoista.

Webinaari järjestetään Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella. Oivalluksia olemme keränneet useista viime vuosina toteuttamistamme hankkeista (mm. Toivoa ja toimintaa, Opettajana viheliäisten ongelmien maailmassa, Toivon taitoja opettajille ja Me tulevaisuudentekijät. Ratkaisuja keke-opetuksen haasteisiin). Näissä hankkeissa rahoittajina ovat olleet Ulkoministeriö ja Opetushallitus.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN TÄÄLLÄ! 

ps. Vielä ehdit opiskella toivon taitoja myös laajemmin!

  • Tunne- ja vaikuttamistaidot kestävyyskasvatuksessa -koulutuksissa tutustut useisiin tehtäväkokonaisuuksiin, joissa keke-teemoja käsitellään tunne- ja vaikuttamistaitojen näkökulmista. Toiminnallinen ja vuorovaikutteinen koulutus koostuu ennakkotehtävästä ja kahdesta koulutuspäivästä. Verkkokoulutus järjestetään to ja pe 23.-24.11. ja lähikoulutus Helsingissä ma ja ti 4.-5.12. Lue lisää täältä ja tule mukaan!
  • Toivon taitojen verkkokurssilla pääset tutustumaan ympäristötunteisiin, tunne- ja vaikuttamistaitoihin sekä hyvinvointitaitoihin. Voit suorittaa kurssin omassa tahdissasi loppuvuoden aikana, keskittyen itseäsi eniten kiinnostaviin aiheisiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Lisää blogissa

Näin suunnittelet työpajan tai opetuskokonaisuuden toivon taidoista

Toivon kaipuu nousee esiin usein, kun puhutaan kestävästä kehityksestä ja siihen liittyvistä haasteista. Moni opettaja ja kasvattaja pohtii miten lohduttaa ...

7 polkua luonnon hyvinvointivaikutuksiin

Luonto tarjoaa monipuolista hyvinvointia. Luonnon vaikutuksista ihmisen psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin on olemassa jo valtavasti tutkimustietoa. Keräsimme tälle sivulle seitsemän ...